Jednoduchý recept

Housky bílé

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37488

Ingredience

10 g Kmín celý
15 g Kypřicí prášek do pečiva
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
20 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 547kJ
22% Sacharidy 80 g
35% Tuky 27 g
40% Sodík 793 mg
21% Bílkoviny 12 g

Housky bílé postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, přidáme změklé sádlo a přilijeme mléko. Vypracujeme tužší těsto, ze kterého odtrháváme stejně velké kousky, ty vyválíme do slabších válečků. Vždy ze tří válečků upleteme housku.

2

Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj upletené housky, posypeme kmínem a hrubou solí. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny.

3

Housky necháme vychladnout a používáme jako běžné bílé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept