Housky bílé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Housky bílé
Housky bílé
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37488 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
10 g | Kmín celý |
15 g | Kypřicí prášek do pečiva |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
20 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 28,2mg |
Draslík | 341,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Kypřicí prášek do pečiva, Sádlo škvařené, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Housky bílé postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, přidáme změklé sádlo a přilijeme mléko. Vypracujeme tužší těsto, ze kterého odtrháváme stejně velké kousky, ty vyválíme do slabších válečků. Vždy ze tří válečků upleteme housku. |
2 | Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj upletené housky, posypeme kmínem a hrubou solí. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny. |
3 | Housky necháme vychladnout a používáme jako běžné bílé pečivo. |