Recept

Rizoto s vepřovým masem a zeleninou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37489
Kategorie: Rizota

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
5 polévková lžíce Olej rostlinný
4 ks Paprikové lusky čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
250 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová plec
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 848kJ
18% Sacharidy 65 g
46% Tuky 34 g
15% Sodík 296 mg
48% Bílkoviny 27 g

Rizoto s vepřovým masem a zeleninou postup přípravy receptu:

1

V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a dusíme.

2

Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Očištěné papriky nakrájíme na nudličky.

3

K téměř měkkému masu vsypeme propláchnutou rýži, rajčata, papriky a přilijeme vodu. Vše promícháme a chvíli povaříme.

4

Potom rizoto dusíme v troubě do změknutí rýže. Všechna tekutina má být odpařená.

5

Před podáváním pokrm nakypříme vidličkou a posypeme nakrájenou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept