Tyčinky s s grilovacím kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tyčinky s s grilovacím kořením
Tyčinky s s grilovacím kořením
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 37494 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 g | Droždí |
10 g | Kmín celý |
15 g | Koření grilovací |
50 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka polohrubá |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
200 g | Sádlo škvařené |
15 g | Sůl |
20 g | Tuk |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 101,3mg |
Draslík | 210,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tyčinky s s grilovacím kořením postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme všechny mouky, přidáme změklé máslo, sádlo, rozdrobené droždí, osolíme, okmínujeme a přilijeme vlažnou vodu. Vypracujeme těsto, prohněteme, vyválíme na tenčí placku, ze které krájíme tenké plátečky. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj plátečky, potřeme žloutkem a posypeme grilovacím kořením. |
2 | Plech vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě asi 15 minut. |
3 | Tyčinky necháme vychladnout a podáváme k vínu. |
4 | Tyčinky nesmí navlhnout, aby zůstaly křupavé. |