Calzone s klobáskami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Calzone s klobáskami
Calzone s klobáskami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37497 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
1 kostka | Droždí |
150 g | Klobása - Čabajka |
360 g | Směs na chléb v prášku |
200 g | Sýr Čedar |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 297,8mg |
Draslík | 399,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 783,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Klobása - Čabajka, Směs na chléb v prášku mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Calzone s klobáskami postup přípravy receptu:
1 | Podle návodu na obalu připravíme ze směsi na chleba a droždí těsto. |
2 | Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a na teplém místě ho necháme vykynout. Poté ho rozdělíme na dvě stejné porce a rozválíme je na kulaté placky. Jednu z placek vložíme na vymazaný plech. |
3 | Čedar nastrouháme na hrubém struhadle a klobásky nakrájíme na kolečka. |
4 | Polovinu sýra nasypeme na těsto na plechu, doprostřed položíme kolečka natvrdo uvařeného vejce, kolečka klobásek a kolečka cibule. |
5 | Vše posypeme zbytkem sýra a zakryjeme druhou rozválenou plackou. Okraje k sobě přitiskneme, pokapeme vodou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout ještě 30 minut. |
6 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pečeme dozlatova 45 minut. Poté ihned podáváme. |