Rizoto s čerstvými houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s čerstvými houbami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3750 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Houby čerstvé |
125 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
284,1 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
65 g | Sýr Parmezán |
125 ml | Víno bílé |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 48,6mg |
Draslík | 819,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pažitka, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s čerstvými houbami postup přípravy receptu:
1 | Houby nakrájíme na plátky a ve větší pánvi cca 5min orestujeme, dokud nezměknou. Odložíme stranou. |
2 | Na pánvi rozpálíme polovinu másla a orestujeme najemno nakrájenou cibulku a rozdrcený česnek. Přidáme rýži, promícháme, přilijeme víno a stále mícháme, dokud se víno částečně nevsákne a neodpaří. Poté postupně zaléváme vývarem, nakonec přidáme houby. Až se vývar vsákne, odstavíme, vmícháme zbytek másla a nastrouhaný sýr. |
3 | Dochutíme solí a pepřem, ozdobíme snítky pažitky a podáváme. |