Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37502

Ingredience

Těsto
1 polévková lžíce Bazalka
40 g Droždí
600 g Mouka pšeničná celozrnná
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 kávová lžička Sůl
425 ml Voda pitná
Náplň
1 kávová lžička Bazalka
150 g Mandle
150 g Olivy černé
1 kávová lžička Oregano sušené
1 ks Pažitka
200 g Ricotta
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 511 kcal
Kilojoule 2 137kJ
17% Sacharidy 61 g
30% Tuky 22 g
23% Sodík 465 mg
30% Bílkoviny 17 g

Bulky s olivami postup přípravy receptu:

1

Ve 125 ml vlažné vody rozpustíme droždí, přidáme mouku, zbytek vlažné vody, olivový olej, špetku oregana, špetku bazalky a špetku soli.

2

Vypracujeme hladké těsto, mísu zakryjeme utěrkou a odložíme na teplé místo, kde necháme těsto kynout.

3

Olivy a mandle vložíme do mixéru a rozmixujeme na kaši.

4

Kaši z oliv a mandlí smícháme s ricottou, zakysanou smetanou, oreganem a bazalkou.

5

Těsto rozdělíme na 16 kuliček, v každé vytvoříme palcem díru a klademe je na vymaštěný plech.

6

Do prohlubní klademe pomocí lžičky připravenou náplň a bulky necháme ještě na teplém místě chvilku kynout.

7

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 25 minut.

8

Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept