Recept

Slaný tvarohový koláč se žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 37504

Ingredience

150 g Anglická slanina
3 ks Cibulka jarní
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Kerblík
2 polévková lžíce Kečup
200 g Mouka žitná celozrnná předměřická
80 g Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Sýr Eidam cihla 30%
1,5 kávová lžička Sůl
100 g Tvaroh jemný
2 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 dl Voda pitná
2 ks Česnek
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 682 kcal
Kilojoule 2 852kJ
13% Sacharidy 45 g
60% Tuky 45 g
35% Sodík 697 mg
47% Bílkoviny 26 g

Slaný tvarohový koláč se žampiony postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme celozrnnou mouku, sůl (1 lžičku), máslo a vše promícháme na drobenku. Pak přidáme vodu, 100 g tvarohu a vypracujeme důkladně těsto. Zpracujeme ho do válečku, zabalíme do potravinářské folie a odložíme na 30 minut do chladničky. Připravíme si dortovou rozpínací formu, kterou vytřeme 2 lžícemi oleje.

2

Očištěné, omyté a osušené žampiony pokrájíme na plátky, dáme je do mísy a pokapeme citronovou šťávou. Jarní cibulky a česnek očistíme. Omyté cibulky nakrájíme na tenká kolečka, česnek na tenké plátky. Kerblík omyjeme a drobně pokrájíme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Anglickou slaniny pokrájíme na proužky.

3

V pánvi si na oleji (3 lžíce) krátce osmažíme slaninu, přidáme česnek, cibuli a houby. Promícháme, společně smažíme asi 2 minuty, zakryjeme pokličkou a dusíme přibližně 5 minut. Ochutíme (0,5 lžičky) solí, pepřem, přimícháme kerblík. Když žampionová směs vychladne, přimícháme žloutek, nastrouhaný tvrdý sýr a zamícháme vyšlehaný sníh.

4

Těsto na pomoučeném vále rozválíme na placku, kterou formu vyložíme. Okraje placky vyzdvihneme asi 2-3 cm na okraj formy.

5

Na těsto rozetřeme žampionovou směs a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 35-40 minut dozlatova.

6

Před podáváním koláč pokapeme pikantním kečupem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept