Recept

Chléb s ementálem a bylinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37505

Ingredience

Těsto
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kostka Droždí
250 g Mouka pšeničná celozrnná
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
Náplň
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Pažitka
3 polévková lžíce Petržel - nať
120 g Sýr Ementál (Primátor)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 365kJ
14% Sacharidy 49 g
10% Tuky 8 g
15% Sodík 300 mg
26% Bílkoviny 15 g

Chléb s ementálem a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Ve velké míse smícháme mouku, droždí, sůl, pepř, cukr, vlažnou vodu a utvoříme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.

2

Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Poté přimícháme vejce, nastrouhaný ementál a najemno nasekanou pažitku s petrželkou. Vše důkladně promícháme.

3

Vykynuté těsto dáme na vál a vyválíme obdélník, potřeme rozpuštěným máslem a poklademe cibulovou směsí.

4

Těsto z obou stran srolujeme do středu a vložíme na vymazaný plech. Nožem utvoříme na chlebu zářezy.

5

V malé misce rozšleháme žloutek s 1 lžící vody a těsto jím potřeme.

6

Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia a chléb pečeme 50 minut.

7

Poté ihned podáváme a před podáváním zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept