Chléb s ementálem a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb s ementálem a bylinkami
Chléb s ementálem a bylinkami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37505 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kostka | Droždí |
250 g | Mouka pšeničná celozrnná |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Náplň | |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Pažitka |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 91,0mg |
Draslík | 203,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 416,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná, Cibule, Pažitka, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb s ementálem a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Ve velké míse smícháme mouku, droždí, sůl, pepř, cukr, vlažnou vodu a utvoříme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. |
2 | Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Poté přimícháme vejce, nastrouhaný ementál a najemno nasekanou pažitku s petrželkou. Vše důkladně promícháme. |
3 | Vykynuté těsto dáme na vál a vyválíme obdélník, potřeme rozpuštěným máslem a poklademe cibulovou směsí. |
4 | Těsto z obou stran srolujeme do středu a vložíme na vymazaný plech. Nožem utvoříme na chlebu zářezy. |
5 | V malé misce rozšleháme žloutek s 1 lžící vody a těsto jím potřeme. |
6 | Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia a chléb pečeme 50 minut. |
7 | Poté ihned podáváme a před podáváním zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |