Pohanka s vepřovým masem a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohanka s vepřovým masem a zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 37507 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
150 g | Pohanka |
3 ks | Rajčata |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 kávová lžička | Vegeta |
100 g | Vepřové maso pečené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 36,3mg |
Draslík | 287,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pohanka, Sýr Eidam cihla 40%, Vegeta, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohanka s vepřovým masem a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Pohanku spaříme vroucí vodou, propláchneme studenou vodou a vsypeme na cibulku zpěněnou v kastrole na oleji. Zalijeme dvojnásobným množstvím vývaru, okořeníme a přidáme nadrobno nakrájený česnek. |
2 | Omytá rajčata nakrájíme na plátky, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Spolu s nakrájeným vařeným nebo pečeným masem přidáme k pohance. Zamícháme a pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut. |
3 | Při podáváním posypeme každou porci nastrouhaným sýrem. |