Jednoduchý recept

Škvarkové bochánky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37509

Ingredience

50 g Droždí
200 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
10 g Sůl
20 g Tuk
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
300 g Vepřové škvarky

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 844kJ
13% Sacharidy 48 g
15% Tuky 12 g
36% Sodík 726 mg
66% Bílkoviny 37 g

Škvarkové bochánky postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, sůl, rozdrobené droždí, přidáme vejce, přilijeme vlažné mléko a vypracujeme tuhé těsto. Prohněteme a necháme chvilku kynout. Škvarky trochu pokrájíme a přimícháme do těsta. Necháme ještě 20 minut kynout, pak těsto rozválíme na silnější plát, z něj vykrajujeme menší kolečka, ty vyskládáme na tukem pomazaný plech, povrch bochánků potřeme žloutkem rozkvedlaným v troše mléka a vložíme do trouby. Pečeme asi půl hodiny dozlatova.

2

Vychladlé bochánky používáme jako běžné pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept