Omáčka cibulová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka cibulová
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3751 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Cibule - nať |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 5,5mg |
Draslík | 93,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibule - nať, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka cibulová postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je, přisypeme cibuli nakrájenou nadrobno a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme. |
2 | Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat vývar do jíšky. Vývar s jíšku musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělali hrudky. |
3 | Jíšku zalitou vývarem povaříme cca 15 min. |
4 | Jakmile bude omáčka hotová, přimícháme do ní zbylé máslo a nasekanou cibulovou nať. |