Cassata s třešněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cassata s třešněmi
Cassata s třešněmi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37511 |
Kategorie: | Zmrzlina |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
2 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
100 g | Třešně |
300 g | Zmrzlina mandlová |
400 g | Zmrzlina třešňová |
300 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 123,7mg |
Draslík | 123,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 210,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 279,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Likér mandlový - Amaretto, Smetana 33% (šlehačka), Třešně, Zmrzlina mandlová, Zmrzlina třešňová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cassata s třešněmi postup přípravy receptu:
1 | Formu na srnčí hřbet vložíme na 60 minut do mrazáku. |
2 | Třešňovou zmrzlinu natlačíme podél stěn do formy, kterou jsme vyjmuli z mrazáku, zakápneme likérem a vložíme na dalších 30 minut do mrazáku. |
3 | Na třešňovou zmrzlinu natlačíme vanilkovou zmrzlinu a následně mandlovou, zmrzliny prokládáme kousky třešní. Zcela zaplněnou formu vložíme na 60 minut do mrazáku. |
4 | Po vyjmutí z mrazáku formu ponoříme na malou chvíli z části do misky s horkou vodou. Zmrzlinový dezert vyklopíme na talíř a zdobíme šlehačkou a třešněmi. Navrch můžeme nastrouhat hořkou čokoládu. |
Poznámka
Celkem 150 minut na mražení.