Košíčky plněné masem a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Košíčky plněné masem a chřestem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 37512 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Chřest zelený |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Kapary sterilované |
300 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
10 g | Rajčata |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
300 g | Vepřové maso libové |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 68,4mg |
Draslík | 17,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 952,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kapary sterilované, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Listové těsto, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Košíčky plněné masem a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200°C. Listové těsto vyválíme |
2 | a plát těsta rozřežeme nožem na stejně velké čtverce. |
3 | Každý čtverec vmáčkneme do formy košíčku na pečení, kterou jsme vymazali, nebo vylili tukem, aby se košíčky nepřilepily. Košíčky upečeme do zlatova v předehřáté troubě. Když jsou košíčky pečené, troubu zmírníme na 160°C. Chřest oloupeme a uvaříme ve vroucí vodě se lžičkou cukru a necháme okapat. Ze dvou lžic mouky a 2 lžic másla připravíme světlou jíšku. V jíšce rozmícháme vývar z chřestu, smetanu, kapary a 3 lžíce nálevu z kaparů a povaříme. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata zbavíme zrníček a nakrájíme je na kostičky, maso opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na kousky. Maso orestujeme na rozpáleném oleji v hlubší pánvi a potom k němu přidáme kolečka mrkve, se kterými maso opékáme další 4 minuty. Potom přidáme na pánev kousky rajčat a chřestu a krátce prohřejeme. Tuto masovou směs z pánve vlijeme do připravené smetanové zálivky a vše promícháme. Touto nádivkou plníme košíčky z listového těsta, které před plněním 10 minut rozpékáme v troubě. Košíčky s plněným ragú podáváme teplé, sypané sekanou petrželkou. |