Hrušky s pusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky s pusinkami
Hrušky s pusinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37513 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
55 g | Cukr krystal |
850 g | Kompot hruškový |
2 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
40 g | Mandle |
25 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 5,0mg |
Draslík | 151,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Kompot hruškový, Mandle, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky s pusinkami postup přípravy receptu:
1 | Do zapékací misky naklademe na polovinu rozkrojené hrušky a polijeme je rozpuštěným máslem. |
2 | Misky vložíme na 5 minut do trouby pod rozpálený gril. Hrušky obrátíme v misce a vložíme pod gril na dalších 5 minut. |
3 | Bílek ušleháme s cukrem, přidáme mleté mandle a mandlový likér. |
4 | Sníh rozdělíme na půlky hrušek a povrch posypeme najemno nasekanými mandlemi. |
5 | Misku vložíme na 4 minuty opět pod gril a jakmile získá sníh hnědý nádech, tak misku s hruškami vyjmeme a ihned podáváme. |