Sorbet s kandovaným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sorbet s kandovaným ovocem
Sorbet s kandovaným ovocem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37515 |
Kategorie: | Sorbet |
Ingredience
120 g | Čokoláda na vaření |
35 g | Cukr krupice |
300 g | Datle |
120 g | Kandované ovoce |
3 polévková lžíce | Med včelí |
100 g | Ořechy vlašské |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 45,8mg |
Draslík | 470,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Datle, Kandované ovoce, Med včelí, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sorbet s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci pomalu zahříváme vodu s cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se neutvoří hustý sirup, přimícháme med a odstavíme ze sporáku. |
2 | Z bílků ušleháme tuhý sníh, misku se sněhem vložíme do vodní lázně a za stálého míchání přiléváme sirup, dokud nevznikne tuhá hmota. |
3 | Přidáme nasekané vlašské ořechy a kandované ovoce. |
4 | Šlehačku ušleháme a přidáme do hmoty z bílků. |
5 | Touto směsí naplníme hranatou formu, vložíme do mrazáku a necháme ztuhnout. |
6 | Po ztuhnutí misku vyndáme, hmotu vyklopíme na prkénko, rozřežeme na hranolky a znovu uložíme do mrazáku. |
7 | V misce ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přidáme do ní nasekané vlašské ořechy. Z mrazáku vyjmeme hranolky a jedním koncem je máčíme v připravené čokoládě. |
8 | Poté rozložíme na připravené talíře, zdobíme nakrájenými datlemi a podáváme. |