Tiramisu ze zakysané smetany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tiramisu ze zakysané smetany
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37516 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Kakao |
1 kávová lžička | Káva instantní |
350 g | Piškoty dětské kulaté |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
200 ml | Voda pitná |
750 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 81,7mg |
Draslík | 188,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Káva instantní, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kakao, Piškoty dětské kulaté, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tiramisu ze zakysané smetany postup přípravy receptu:
1 | Instantní kávu zalijeme horkou vodou a necháme vychladnout. |
2 | V misce ušleháme šlehačku a poté k ní postupně přimícháme zakysané smetany, vanilkový cukr a 3 lžíce cukru. Vše důkladně promícháme. |
3 | Připravíme si dortovou formu, na dno klademe piškoty, které zakápneme vychladlou instantní kávou, poté klademe směs ze zakysané smetany, opět piškoty, zakápneme instantní kávou. Takto pokračujeme dokud všechny suroviny nespotřebujeme. Poslední vrstva bude zakysaná smetana se šlehačkou. |
4 | Nakonec takto připravený dezert posypeme kakaem, vložíme do chladničky a necháme 60 minut chladit, poté můžeme podávat. |