Citronový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronový dort
Citronový dort
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 37518 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
15 g | Citronová kůra |
20 ml | Citronová šťáva |
15 g | Cukr krupice |
120 g | Cukr moučkový |
20 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hrubá |
80 g | Šlehačka ve spreji |
150 g | Solamyl - bramborový škrob |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 251,3mg |
Draslík | 90,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Šlehačka ve spreji, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronový dort postup přípravy receptu:
1 | Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Ke žloutkům přisypeme cukr, vyšleháme, přimícháme strouhanou citronovou kůru a šťávu. Do bílkového sněhu postupně přimícháme solamyl a celou hmotu smícháme se žloutkovou hmotou. Opatrně vymícháme těsto. |
2 | Formu na dort vymažeme máslem, mouku smícháme s krupicovým cukrem a formu vysypeme. Do formy vložíme těsto, dáme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna asi 30 minut. Dort necháme vychladnout ve formě, potom jej vyklopíme, naporcujeme a zdobíme šlehačkou. |