Jednoduchý recept

Jemná smetanová polévka s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37519

Ingredience

1 kostka Bujón zeleninový
100 g Chřest bílý
4 ks Chřest zelený
1 kávová lžička Muškátový oříšek
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 ml Smetana sójová
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 338kJ
1% Sacharidy 5 g
36% Tuky 27 g
5% Sodík 107 mg
10% Bílkoviny 6 g

Jemná smetanová polévka s chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Slupky a odřezky z chřestu dáme vařit asi na 1 hodinu do směsi vína a vody, ve které jsme rozdrobili kostku bujónu.

2

Kousky chřestu, které hodláme použít do polévky, nejprve orestujeme na másle a potom ho uvaříme v páře a zchladíme v ledové vodě. Vývar necháme vyvařit na poloviční množství tekutiny, potom ho rozmixujeme a přepasírujeme ho přes jemné síto. Na závěr rozmícháme v polévce žloutek, polévku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a posypeme sekanou petrželkou. Polévku servírujeme teplou. Každý talíř při podávání ozdobíme lžící čerstvě ušlehané šlehačky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept