Pivní štrúdl krokodýl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní štrúdl krokodýl
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3752 |
Kategorie: | Záviny |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr skořicový |
1 hrst | Hrozinky |
6 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
700 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 hrst | Ořechy vlašské |
400 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
250 g | Tuk ztužený |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 44,9mg |
Draslík | 313,7mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 156,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 7,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Jablka, Ořechy vlašské, Strouhanka, Tuk ztužený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní štrúdl krokodýl postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, tuku a piva vypracujeme těsto a vytvarujeme krokodýla. |
2 | Rozválené těsto posypeme strouhankou, na ni dáme strouhaná jablka, posypeme kousky vlašských ořechů, rozinkami, skořicovým cukrem a poklademe kousky másla. |
3 | Těsto zabalíme, dáme na plech, potřeme vajíčkem a pečeme dorůžova při 180 stupních. |
4 | Poté pocukrujeme. |