Jednoduchý recept

Štěrbák zapečený s máslem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 37520
Kategorie: Zelenina

Ingredience

30 g Máslo čerstvé
300 g Štěrbák zahradní
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 68 kcal
Kilojoule 284kJ
1% Sacharidy 3 g
8% Tuky 6 g
5% Sodík 107 mg
2% Bílkoviny 1 g

Štěrbák zapečený s máslem postup přípravy receptu:

1

Omyté a očištěné štěrbáky vložíme do vařící neosolené vody a povaříme 5 minut. Vyjmeme a na cedníku propláchneme studenou vodou. Necháme okapat.

2

Zapékací mísu vymažeme částí másla, urovnáme do ní štěrbáky, osolíme a poklademe vločkami zbylého másla. Mísu přiklopíme pokličkou.

3

Pokrm zapékáme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept