Recept

Houbové karbanátky v žemli

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 44 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 14 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37521

Ingredience

5 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Estragon
700 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Hořčice
50 g Máslo bylinkové
60 g Máslo čerstvé
200 g Okurka salátová
8 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rajčata
150 g Salát ledový
220 g Strouhanka
1 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
6 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 754 kcal
Kilojoule 3 157kJ
28% Sacharidy 100 g
41% Tuky 31 g
47% Sodík 948 mg
43% Bílkoviny 24 g

Houbové karbanátky v žemli postup přípravy receptu:

1

Směs lesních hub očistíme a omyjeme. Očištěnou lahůdkovou cibuli omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. V menší pánvi na másle cibuli osmažíme téměř dozlatova. Osmaženou cibuli rozdělíme na 2 části. Jednu část odložíme na oblohu, druhou více pokrájíme na menší kousky. Petrželkovou nať a čerstvý estragon omyjeme a pokrájíme nadrobno.

2

Do hrnce dáme vařit 2 litry vody s 0,5 lžící soli. Když se voda začne vařit, vložíme do ní všechny houby a 2 minuty je povaříme. Pak je scedíme a necháme okapat. Houby po chvíli umeleme do misky nahrubo na masovém strojku. Přebytečnou vodu slijeme. K houbám přidáme vejce, sůl podle chuti (až 0,5 lžíce), pepř, petrželku, estragon (pelyněk), česnek, 1/2 osmažené cibule, hořčici a vše dobře promícháme, pak přimícháme strouhanku a směs rozdělíme na 6 porcí. Z každé porce utvoříme karbanátek a necháme je v chladničce 20 minut odpočinout.

3

Mezitím si omyjeme 6 listů (i více) ledového salátu a necháme ho okapat. Omyté rajče pokrájíme s čerstvou okurkou na 6 tenkých plátků.

4

V pánvi si rozpálíme olej a karbanátky osmažíme z obou stran do zlatohněda. Smažíme je přibližně 5-7 minut z každé strany.

5

Žemle krátce ohřejeme (asi 1 minutu) v troubě nebo v toasteru, aby byly křupavé. Pak je překrojíme. Potřeme obě strany bylinkovým máslem, vložíme list salátu, plátek rajčete, karbanátek, plátek okurky a přiklopíme druhou stranou žemle.

6

Podáváme je teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept