Houbové karbanátky v žemli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 44 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbové karbanátky v žemli
Celkový čas: | 44 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 14 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37521 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Estragon |
1 kávová lžička | Hořčice |
700 g | Houby čerstvé |
50 g | Máslo bylinkové |
60 g | Máslo čerstvé |
200 g | Okurka salátová |
8 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
150 g | Salát ledový |
220 g | Strouhanka |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
6 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 79,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Estragon, Okurka salátová, Olej slunečnicový, Rajčata, Salát ledový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Houby čerstvé, Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbové karbanátky v žemli postup přípravy receptu:
1 | Směs lesních hub očistíme a omyjeme. Očištěnou lahůdkovou cibuli omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. V menší pánvi na másle cibuli osmažíme téměř dozlatova. Osmaženou cibuli rozdělíme na 2 části. Jednu část odložíme na oblohu, druhou více pokrájíme na menší kousky. Petrželkovou nať a čerstvý estragon omyjeme a pokrájíme nadrobno. |
2 | Do hrnce dáme vařit 2 litry vody s 0,5 lžící soli. Když se voda začne vařit, vložíme do ní všechny houby a 2 minuty je povaříme. Pak je scedíme a necháme okapat. Houby po chvíli umeleme do misky nahrubo na masovém strojku. Přebytečnou vodu slijeme. K houbám přidáme vejce, sůl podle chuti (až 0,5 lžíce), pepř, petrželku, estragon (pelyněk), česnek, 1/2 osmažené cibule, hořčici a vše dobře promícháme, pak přimícháme strouhanku a směs rozdělíme na 6 porcí. Z každé porce utvoříme karbanátek a necháme je v chladničce 20 minut odpočinout. |
3 | Mezitím si omyjeme 6 listů (i více) ledového salátu a necháme ho okapat. Omyté rajče pokrájíme s čerstvou okurkou na 6 tenkých plátků. |
4 | V pánvi si rozpálíme olej a karbanátky osmažíme z obou stran do zlatohněda. Smažíme je přibližně 5-7 minut z každé strany. |
5 | Žemle krátce ohřejeme (asi 1 minutu) v troubě nebo v toasteru, aby byly křupavé. Pak je překrojíme. Potřeme obě strany bylinkovým máslem, vložíme list salátu, plátek rajčete, karbanátek, plátek okurky a přiklopíme druhou stranou žemle. |
6 | Podáváme je teplé. |