Jednoduchý recept

Kynuté knedlíky s povidlovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 37522
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

15 g Citronová kůra
100 g Cukr krupice
15 g Cukr moučkový
20 g Cukr skořicový
20 g Droždí
100 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
600 g Mouka pšeničná hrubá
250 g Povidla švestková
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 844 kcal
Kilojoule 3 533kJ
42% Sacharidy 150 g
27% Tuky 20 g
10% Sodík 208 mg
30% Bílkoviny 17 g

Kynuté knedlíky s povidlovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, moučkový cukr, rozdrobené droždí, špetku soli, přilijeme vlažné mléko, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Necháme vykynout.

2

Z těsta tvoříme menší kulaté knedlíky, které ještě necháme vykynout.

3

Knedlíky vhodíme do vroucí vody a povaříme 10 minut. Scedíme, knedlíky propíchneme, aby odešla pára.

4

V rendlíku přivedeme k varu 150 ml vody, přidáme povidla, krupicový cukr, máslo, skořicový cukr a strouhanou citronovou kůru. Promícháme, povaříme, až bude omáčka dostatečně hustá, odstavíme ji.

5

Na talíře rozdělíme knedlíky a přelijeme povidlovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept