Recept

Černý kořen se sýrovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37524

Ingredience

1 ks Cibule
500 ml Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
500 g Černý kořen

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 268kJ
9% Sacharidy 33 g
19% Tuky 15 g
12% Sodík 233 mg
23% Bílkoviny 13 g

Černý kořen se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěný, na kousky nakrájený černý kořen uvaříme v osolené vodě doměkka.

2

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v kastrole na másle, vsypeme mouku a připravíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji mlékem a chvíli povaříme. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Nakonec přidáme žloutek rozmíchaný ve smetaně a nastrouhaný sýr.

3

Omáčku promícháme s uvařeným černým kořenem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept