Černý kořen se sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černý kořen se sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 37524 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Černý kořen |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 123,4mg |
Draslík | 520,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 781,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Černý kořen, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Černý kořen se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěný, na kousky nakrájený černý kořen uvaříme v osolené vodě doměkka. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v kastrole na másle, vsypeme mouku a připravíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji mlékem a chvíli povaříme. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Nakonec přidáme žloutek rozmíchaný ve smetaně a nastrouhaný sýr. |
3 | Omáčku promícháme s uvařeným černým kořenem a podáváme. |