Pečený chřest s lososem a estragonovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený chřest s lososem a estragonovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 37525 |
Ingredience
0,5 kg | Chřest zelený |
600 g | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Šťáva citrónová |
Omáčka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Estragon |
1 polévková lžíce | Koření pěti vůní |
200 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Víno bílé |
Pečený chřest s lososem a estragonovou omáčkou | |
200 g | Slanina vepřová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 542,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 432,4mg |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 59,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Losos - filety, Estragon, Ocet vinný, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Olej olivový, Šťáva citrónová, Koření pěti vůní, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený chřest s lososem a estragonovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do trouby předehřáté na 200°C dáme péct plátky lososa, |
2 | které jsme pokapali citrónovou šťávou. Chřest oloupeme, šalotku nasekáme na jemné kousky. V kastrolu dusíme víno s octem a nasekanou šalotkou tak dlouho, dokud se nám tekutina nezredukuje na polovinu. Na páře, která vzniká dušením šalotky ve víně a octu, asi tři minuty spařujeme chřest, který po spaření ochladíme ponořením do studené vody. Z ochlazeného chřestu svážeme svazečky po několika výhoncích. Každý svazek chřestu obalíme plátkem slaniny a ochutíme solí a pepřem a dáme na 5 minut péci k lososovým filetům. Když jsou filety i svazečky chřestu opečené, podáváme pokrm teplý, na vyhřátých talířích tak, že na urovnané plátky ryby upravíme chřestové svazečky, které přelijeme estragonovou omáčkou. |
3 | Omáčka: |
4 | Zredukovanou tekutinu propasírujeme do porcelánové misky, kterou dáme do vodní lázně a ve vodní lázni do ní vmícháme žloutky. Mícháme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Po zhoustnutí omáčky do ní přimícháme po kapkách rozpuštěné máslo, sekaný estragon, petržel, sůl, pepř a směs Koření pěti vůní. |