Recept

Pečený chřest s lososem a estragonovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37525

Ingredience

0,5 kg Chřest zelený
600 g Losos - filety
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Šťáva citrónová
Omáčka
1 polévková lžíce Estragon
1 polévková lžíce Koření pěti vůní
200 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Šalotka
2 špetka Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
200 ml Víno bílé
Pečený chřest s lososem a estragonovou omáčkou
200 g Slanina vepřová

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,034 kcal
Kilojoule 4 326kJ
7% Sacharidy 24 g
108% Tuky 81 g
33% Sodík 662 mg
83% Bílkoviny 46 g

Pečený chřest s lososem a estragonovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do trouby předehřáté na 200°C dáme péct plátky lososa,

2

které jsme pokapali citrónovou šťávou. Chřest oloupeme, šalotku nasekáme na jemné kousky. V kastrolu dusíme víno s octem a nasekanou šalotkou tak dlouho, dokud se nám tekutina nezredukuje na polovinu. Na páře, která vzniká dušením šalotky ve víně a octu, asi tři minuty spařujeme chřest, který po spaření ochladíme ponořením do studené vody. Z ochlazeného chřestu svážeme svazečky po několika výhoncích. Každý svazek chřestu obalíme plátkem slaniny a ochutíme solí a pepřem a dáme na 5 minut péci k lososovým filetům. Když jsou filety i svazečky chřestu opečené, podáváme pokrm teplý, na vyhřátých talířích tak, že na urovnané plátky ryby upravíme chřestové svazečky, které přelijeme estragonovou omáčkou.

3

Omáčka:

4

Zredukovanou tekutinu propasírujeme do porcelánové misky, kterou dáme do vodní lázně a ve vodní lázni do ní vmícháme žloutky. Mícháme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Po zhoustnutí omáčky do ní přimícháme po kapkách rozpuštěné máslo, sekaný estragon, petržel, sůl, pepř a směs Koření pěti vůní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept