Černý kořen s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černý kořen s vejci
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37526 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Černý kořen |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 529,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Černý kořen, Česnek, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Černý kořen s vejci postup přípravy receptu:
1 | Očištěný černý kořen uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Potom kousky krátce opečeme na pánvi na oleji, zalijeme rozšlehanými vejci a přidáme česnek utřený se solí. Zamícháme a vejce necháme ztuhnout. Pokapeme citronovou šťávou, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme. |