Recept

Zelný salát s jablky a hroznovým vínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37527
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 hrst Hroznové víno
2 ks Jablka
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 209 kcal
Kilojoule 874kJ
9% Sacharidy 33 g
10% Tuky 8 g
8% Sodík 151 mg
11% Bílkoviny 6 g

Zelný salát s jablky a hroznovým vínem postup přípravy receptu:

1

2 žloutky z uvařených vajec utřeme s olejem a citronovou šťávou. Osolíme, opepříme, přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a vše promícháme.

2

Očištěné hlávkové zelí nakrouháme a smícháme s oloupanými, jádřinců zbavenými jablky nakrájenými na kostky. Vmícháme připravenou zálivku a salát necháme chvíli odležet.

3

Před podáváním do salátu přidáme omyté hroznové víno.

Poznámka

Vejce předem uvaříme natvrdo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept