Jablková buchta s čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablková buchta s čokoládou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3753 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
300 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
500 g | Jablka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
150 ml | Olej stolní |
100 g | Poleva čokoládová |
1 polévková lžíce | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 104,9mg |
Draslík | 272,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 139,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Poleva čokoládová, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablková buchta s čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a nastrouháme jablka. |
2 | Ušleháme vejce s vanilkovým a krystalovým cukrem. Přidáme olej, jablka a mouku s práškem do pečiva. Promícháme a těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. |
3 | Dáme péct do vyhřáté trouby na 30 minut. |
4 | Po vychladnutí potřeme čokoládovou polevou, kterou připravíme dle návodu na obalu. |
Recept na jablkovou buchtu s čokoládou jsem si vybrala, protože jsme očekávali návštěvu a udělala jsem dobře. Buchta se krásně upekla a korpus byl měkounký a vysoký. Proto mi přišlo chudé polít ho jen čokoládou. Připravila jsem si vlastní polevu. Nechala jsem ve vodní lázni rozpustit čokoládu a přimíchala do ní dvě zakysané smetany. Výsledek byl vynikající. Buchtu jsem dala ztuhnout do lednice a po příchodu návštěvy se po ní jen zaprášilo, což mi způsobilo obrovskou radost. Tento recept opravdu doporučuji. Jablková sladkost je vhodná i pro děti a chutnala i našemu dvouletému synovi.
Jablkovou buchtu jsem vyzkoušela, ale musela jsem přidat skoro 200 ml mléka. Možná jsem měla málo šťavnatá jablka. Poleva je kupovaná, spíš bych dala 150 g. Buchta byla dobrá, štavnatá. Pekla jsem na hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na pečení.