Recept

Jablková buchta s čokoládou

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Jablková buchta s čokoládou 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 3753
Kategorie: Buchty

Ingredience

300 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
500 g Jablka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
500 g Mouka pšeničná hrubá
150 ml Olej stolní
100 g Poleva čokoládová
1 polévková lžíce Tuk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 864kJ
29% Sacharidy 104 g
35% Tuky 26 g
3% Sodík 59 mg
16% Bílkoviny 9 g
Jablková buchta s čokoládou
  • Jablková buchta s čokoládou
  • 1
  • Jablková buchta s čokoládou
  • 2
  • Jablková buchta s čokoládou
  • 3
  • Vložit obrázek

Jablková buchta s čokoládou postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a nastrouháme jablka.

2

Ušleháme vejce s vanilkovým a krystalovým cukrem. Přidáme olej, jablka a mouku s práškem do pečiva. Promícháme a těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

3

Dáme péct do vyhřáté trouby na 30 minut.

4

Po vychladnutí potřeme čokoládovou polevou, kterou připravíme dle návodu na obalu.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Jablková buchta s čokoládou
Recept na jablkovou buchtu s čokoládou jsem si vybrala, protože jsme očekávali návštěvu a udělala jsem dobře. Buchta se krásně upekla a korpus byl měkounký a vysoký. Proto mi přišlo chudé polít ho jen čokoládou. Připravila jsem si vlastní polevu. Nechala jsem ve vodní lázni rozpustit čokoládu a přimíchala do ní dvě zakysané smetany. Výsledek byl vynikající. Buchtu jsem dala ztuhnout do lednice a po příchodu návštěvy se po ní jen zaprášilo, což mi způsobilo obrovskou radost. Tento recept opravdu doporučuji. Jablková sladkost je vhodná i pro děti a chutnala i našemu dvouletému synovi.
 
Aleisa
Jablková buchta s čokoládou
Jablkovou buchtu jsem vyzkoušela, ale musela jsem přidat skoro 200 ml mléka. Možná jsem měla málo šťavnatá jablka. Poleva je kupovaná, spíš bych dala 150 g. Buchta byla dobrá, štavnatá. Pekla jsem na hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na pečení.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept