Recept

Cuketový nákyp s žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 37530
Kategorie: Zelenina

Ingredience

50 g Anglická slanina
250 g Brambory
2 ks Cibule
250 g Cuketa
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
2,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 30%
2 ks Vaječný bílek slepičí
2,5 dl Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 500kJ
5% Sacharidy 20 g
34% Tuky 25 g
32% Sodík 646 mg
30% Bílkoviny 17 g

Cuketový nákyp s žampiony postup přípravy receptu:

1

Mladou cuketu a očištěné žampiony omyjeme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, dáme je do mísy, posypeme 1 lžičkou soli, kmínem a promícháme. Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme, pokrájíme na kolečka, dáme je do mísy, osolíme je (0,5 lžičky), opepříme bílým pepřem.

2

V zapékací míse rozpálíme olej, na kterém plátky žampionu osmažíme dozlatova. Osolíme je, posypeme pepřem a přilijeme 2,5 dl vody. Pod pokličkou dusíme 1 minutu, přidáme plátky brambor, zakryjeme a pod pokličkou dusíme 3 minuty. Mezitím několikrát promícháme. Pak hrnec sundáme z plotny, plátky cukety s rajčaty vmícháme do směsi s vyšlehaným bílkem.

3

Formu na nákyp si vymažeme máslem, všechnu směs vyklopíme do formy, povrch posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe plátky anglické slaniny. Formu dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C přibližně 35-40 minut.

4

Nákyp podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept