Recept

Losos v páře s majonézou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 37533
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Bobkový list
120 g Cibule
3 polévková lžíce Kopr čerstvý
2,8 kg Losos obecný
200 g Majonéza
4 polévková lžíce Ocet vinný
5 g Pepř černý celý
10 g Sůl
Ozdoba
2 ks Citrony
250 g Garnát obecný
20 g Kopr čerstvý
200 g Okurka salátová
80 g Paprika červená
40 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 881kJ
2% Sacharidy 8 g
21% Tuky 16 g
44% Sodík 888 mg
119% Bílkoviny 67 g

Losos v páře s majonézou postup přípravy receptu:

1

Lososa očistíme, vykostíme a stáhneme z kůže. Velký hrnec do poloviny naplníme vodou a přisypeme 2 polévkové lžíce soli, 12 zrnek celého pepře, přidáme bobkové listy, nakrájenou cibuli a ocet.

2

Lososa dáme na pařák a vložíme do hrnce. Vodu přivedeme k varu a necháme pouze 1 minutu vařit. Odstavíme, přikryjeme a asi 2 hodiny

3

necháme stát, až je ryba pouze vlažná.

4

Pařák s lososem vyzvedneme z nádoby. Vývar přecedíme a uchováme na pozdější použití. Lososa přikryjeme a dáme na 1 hodinu do chladničky.

5

Z majonézy odebereme 2 polévkové lžíce a odložíme stranou. Do zbytku zamícháme kopr a až do podávání majonézu uchováme v chladnu.

6

Z 600 ml vývaru a želatiny uděláme podle návodu aspik. Kolečka okurky poskládáme na rybu na způsob šupin a když aspik začne houstnout, rybu s okurkami jím přetřeme. Necháme ztuhnout

7

a přetřeme ještě jednou vrstvou aspiku.

8

Citron vcelku ozdobně vykrájíme a pak nakrájíme na plátky. Lososa ozdobíme plátky citronu, vařenými garnáty, majonézou, snítkami kopru

9

a červenou paprikou. Podáváme s koprovou majonézou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept