Losos v páře s majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos v páře s majonézou
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 37533 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
120 g | Cibule |
3 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2,8 kg | Losos obecný |
200 g | Majonéza |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 g | Pepř černý celý |
10 g | Sůl |
Ozdoba | |
---|---|
2 ks | Citrony |
250 g | Garnát obecný |
20 g | Kopr čerstvý |
200 g | Okurka salátová |
80 g | Paprika červená |
40 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 197,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Kopr čerstvý, Losos obecný, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Citrony, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Paprika červená, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Garnát obecný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos v páře s majonézou postup přípravy receptu:
1 | Lososa očistíme, vykostíme a stáhneme z kůže. Velký hrnec do poloviny naplníme vodou a přisypeme 2 polévkové lžíce soli, 12 zrnek celého pepře, přidáme bobkové listy, nakrájenou cibuli a ocet. |
2 | Lososa dáme na pařák a vložíme do hrnce. Vodu přivedeme k varu a necháme pouze 1 minutu vařit. Odstavíme, přikryjeme a asi 2 hodiny |
3 | necháme stát, až je ryba pouze vlažná. |
4 | Pařák s lososem vyzvedneme z nádoby. Vývar přecedíme a uchováme na pozdější použití. Lososa přikryjeme a dáme na 1 hodinu do chladničky. |
5 | Z majonézy odebereme 2 polévkové lžíce a odložíme stranou. Do zbytku zamícháme kopr a až do podávání majonézu uchováme v chladnu. |
6 | Z 600 ml vývaru a želatiny uděláme podle návodu aspik. Kolečka okurky poskládáme na rybu na způsob šupin a když aspik začne houstnout, rybu s okurkami jím přetřeme. Necháme ztuhnout |
7 | a přetřeme ještě jednou vrstvou aspiku. |
8 | Citron vcelku ozdobně vykrájíme a pak nakrájíme na plátky. Lososa ozdobíme plátky citronu, vařenými garnáty, majonézou, snítkami kopru |
9 | a červenou paprikou. Podáváme s koprovou majonézou. |