Buchta bramborová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Buchta bramborová
Buchta bramborová
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 37535 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
15 g | Citronová kůra |
30 ml | Citronová šťáva |
210 g | Cukr moučkový |
20 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka bramborová |
40 g | Šlehačka ve spreji |
30 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
7 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 435,4mg |
Draslík | 159,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka bramborová, Šlehačka ve spreji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Buchta bramborová postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme žloutky, cukr, strouhanou citronovou kůru, přilijeme citronovou šťávu a vyšleháme. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme sníh. Postupně do sněhu vešleháme bramborovou mouku, přimícháme k žloutkové hmotě a důkladně promícháme. Opatrně vymícháme těsto. |
2 | Formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a vlijeme do ní těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě 40 minut. |
3 | Hotovou buchtu vyklopíme a necháme vychladnout. Naporcujeme, ozdobíme šlehačkou a podáváme. |