Sumec na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sumec na červeném víně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 37536 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
100 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Sumec filety |
10 krajíc | Veka |
100 ml | Víno červené |
400 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 138,0mg |
Draslík | 775,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Víno červené, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Protlak rajčatový, Sumec filety, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sumec na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené filety ze sumce osolíme a vložíme do kastrolu. |
2 | Na oleji osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a zaprášíme hladkou moukou. Podlijeme vínem a octem, osolíme, přidáme rajčatový protlak, rybí vývar a povaříme asi 30 minut. |
3 | Potom omáčku přecedíme na filety a dusíme doměkka. |
4 | Filety upravíme na nahřátou mísu a podáváme obložené opečenými plátky veky. |