Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 37537
Kategorie: Maso

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
1 ks Citrony
100 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká
3 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
800 g Platýz - filety
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 115kJ
4% Sacharidy 15 g
7% Tuky 5 g
32% Sodík 649 mg
71% Bílkoviny 40 g

Platýz na másle postup přípravy receptu:

1

Mouku osolíme a opepříme. Porce ryby v ní obalíme, přebytečnou mouku oklepneme.

2

V pánvi rozehřejeme polovinu másla. Když začne pěnit, přidáme porce ryby a z každé strany je dobře smažíme. Je důležité, aby se dobře propekly. Po opečení je uchováme v teple.

3

Pánev vytřeme papírovými ubrousky. Zbytek másla zprudka zahříváme, až začne zlátnout. Přidáme petrželovou nať, citronovou šťávu

4

a směsí přelijeme ryby. Servírujeme, zdobíme stočenými kolečky citronu a petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept