Vejce s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s hříbky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 37538 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Hříbky čerstvé |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 520,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. |
2 | Plátky hub vsypeme na pánev a podusíme na másle doměkka. Zalijeme rozšlehanými, osolenými vejci, přidáme nasekanou pažitku a za stálého míchání dosmažíme. |
3 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |
Vejce s hříbky vás určitě potěší a to nejen rychlostí přípravy a cenovou hladinou jídla, ale především svojí chutí. Když si k nim uděláte brambory, máte dobrý oběd, a když k nim přidáte zeleninu, připravíte báječnou snídani či svačinu. Já jsem zvolila druhou variantu a vybrala jsem si jako přílohu zelenou papriku. Báječná mňamka.