Jednoduchý recept

Vejce s hříbky

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vejce s hříbky 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 37538
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

800 g Hříbky čerstvé
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 650kJ
3% Sacharidy 10 g
43% Tuky 32 g
18% Sodík 368 mg
35% Bílkoviny 20 g
Vejce s hříbky

Vejce s hříbky postup přípravy receptu:

1

Čerstvé hříbky očistíme a nakrájíme na plátky.

2

Plátky hub vsypeme na pánev a podusíme na másle doměkka. Zalijeme rozšlehanými, osolenými vejci, přidáme nasekanou pažitku a za stálého míchání dosmažíme.

3

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vejce s hříbky
Vejce s hříbky vás určitě potěší a to nejen rychlostí přípravy a cenovou hladinou jídla, ale především svojí chutí. Když si k nim uděláte brambory, máte dobrý oběd, a když k nim přidáte zeleninu, připravíte báječnou snídani či svačinu. Já jsem zvolila druhou variantu a vybrala jsem si jako přílohu zelenou papriku. Báječná mňamka.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept