Recept

Lín smažený v těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 37539
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Lín
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
200 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 575kJ
1% Sacharidy 2 g
72% Tuky 54 g
7% Sodík 130 mg
51% Bílkoviny 29 g

Lín smažený v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené porce lína osolíme a pokapeme částí citronové šťávy.

2

Hladkou mouku smícháme s rostlinným olejem a vodou. Přidáme zbylou citronovou šťávu, pepř a sůl. Do těstíčka zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

3

Porce lína namáčíme v těstíčku a smažíme v pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept