Gin fizz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gin fizz
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3754 |
Kategorie: | Alkoholické koktejly |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
90 ml | Gin |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 75 kcal
Kilojoule 313kJ
1% Sacharidy 4 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
0% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 6,0mg |
Vláknina | 39,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Gin, Limetková šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Gin fizz postup přípravy receptu:
1 | Gin necháme dobře vychladit a rozlijeme do skleniček. |
2 | Šťávu z limety a citronu smícháme, přidáme cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Vlijeme do sifonové láhve, nastříkáme na vychlazený gin a ihned podáváme. |
Poznámka
Podle potřeby můžeme dolít sodovkou.