Recept

Okouni s citronovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37540
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Kapary
40 g Máslo bylinkové
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
600 g Okoun říční
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
60 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 003kJ
2% Sacharidy 5 g
13% Tuky 10 g
10% Sodík 199 mg
55% Bílkoviny 31 g

Okouni s citronovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu osmahneme v pekáči na másle. Přidáme pepř, očištěné, omyté, osolené okouny a v troubě pečeme doměkka. Ryby vyjmeme na nahřáté talíře.

2

Zeleninu prolisujeme, šťávu přecedíme a zahustíme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou. Chvíli povaříme a do omáčky vmícháme citronovou kůru a šťávu. Přidáme nakrájené kapary, povaříme a odstavíme z plotny. Nakonec vmícháme žloutek.

3

Okouny přelijeme citronovou omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept