Okouni s citronovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okouni s citronovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 37540 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kapary |
40 g | Máslo bylinkové |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
600 g | Okoun říční |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
60 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 94,5mg |
Draslík | 50,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo bylinkové, Mouka pšeničná hladká T 650, Okoun říční, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okouni s citronovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu osmahneme v pekáči na másle. Přidáme pepř, očištěné, omyté, osolené okouny a v troubě pečeme doměkka. Ryby vyjmeme na nahřáté talíře. |
2 | Zeleninu prolisujeme, šťávu přecedíme a zahustíme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou. Chvíli povaříme a do omáčky vmícháme citronovou kůru a šťávu. Přidáme nakrájené kapary, povaříme a odstavíme z plotny. Nakonec vmícháme žloutek. |
3 | Okouny přelijeme citronovou omáčkou a podáváme. |