Rybí závitky s žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí závitky s žampiony
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37541 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
10 ml | Citronová šťáva |
10 g | Estragon |
60 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
800 g | Platýz - filety |
5 g | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
250 ml | Zakysaná smetana |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 146,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 561,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Estragon, Platýz - filety, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí závitky s žampiony postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme polovinu másla, vložíme nakrájenou cibuli, žampiony a 5 minut podusíme. |
2 | Plátky ryby zatočíme, klademe je do vymazané zapékací misky a naplníme houbovou směsí. |
3 | Zalijeme vínem, přidáme estragon, dochutíme pepřem a solí. Zakryjeme fólií a pečeme 15-25 minut v předehřáté troubě při 180°C, až je ryba dobře propečená. |
4 | Závitky vyjmeme a dále udržujeme teplé. Výpek přelijeme do hrnce a asi 3 minuty vaříme, až se svaří na polovinu. Přidáme smetanu, citronovou šťávu, sůl a pepř. Servírujeme. |