Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37543

Ingredience

400 g Chléb pšeničný (bílý)
500 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
800 g Platýz - filety
30 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
750 g Špenát listový čerstvý
20 ml Šťáva citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 025kJ
20% Sacharidy 73 g
28% Tuky 21 g
80% Sodík 2 g
105% Bílkoviny 59 g

Benátský platýz postup přípravy receptu:

1

Filety pokapeme citronem, osolíme a opepříme. Přeložíme je napůl a odložíme stranou.

2

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a průběžně promícháváme a připravíme světlou jíšku. Zaléváme mlékem a připravíme bešamel. Dochutíme pepřem a solí.

3

Špenát vložíme do hrnce pouze s vodou, která na něm ulpěla. Špenát 2 minuty povaříme, až listy povadnou, potom jej necháme okapat.

4

Ke špenátu přidáme polovinu omáčky a lžící směs přemístíme na mělkou zapékací misku. Na ni vyrovnáme porce ryby, zalijeme zbývající omáčkou a posypeme sýrem.

5

Zapečeme 30-40 minut v předehřáté troubě při 200°C. Upečenou rybu podáváme horkou s rozpečeným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept