Benátský platýz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Benátský platýz
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37543 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Chléb pšeničný (bílý) |
50 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Pepř černý mletý |
800 g | Platýz - filety |
750 g | Špenát listový čerstvý |
20 ml | Šťáva citrónová |
5 g | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 128,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,1mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Platýz - filety, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Benátský platýz postup přípravy receptu:
1 | Filety pokapeme citronem, osolíme a opepříme. Přeložíme je napůl a odložíme stranou. |
2 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a průběžně promícháváme a připravíme světlou jíšku. Zaléváme mlékem a připravíme bešamel. Dochutíme pepřem a solí. |
3 | Špenát vložíme do hrnce pouze s vodou, která na něm ulpěla. Špenát 2 minuty povaříme, až listy povadnou, potom jej necháme okapat. |
4 | Ke špenátu přidáme polovinu omáčky a lžící směs přemístíme na mělkou zapékací misku. Na ni vyrovnáme porce ryby, zalijeme zbývající omáčkou a posypeme sýrem. |
5 | Zapečeme 30-40 minut v předehřáté troubě při 200°C. Upečenou rybu podáváme horkou s rozpečeným chlebem. |