Lívance s jablečnými povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance s jablečnými povidly
Lívance s jablečnými povidly
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37546 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
10 g | Citronová kůra |
50 g | Cukr moučkový |
15 g | Kypřicí prášek do pečiva |
250 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Povidla jablková |
60 g | Sádlo škvařené |
20 g | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 68,2mg |
Draslík | 424,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Sádlo škvařené, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Povidla jablková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance s jablečnými povidly postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, přisypeme cukr, strouhanou citronovou kůru, špetku soli, prášek do pečiva, přilijeme mléko, přidáme vejce a vymícháme těsto na lívance. |
2 | V pánvi roztavíme sádlo a na něm smažíme lívance z obou stran dozlatova. |
3 | Lívance posypeme skořicí, pomažeme jablečnými povidly, zavineme, rozdělíme na talířky a ještě teplé podáváme. |