Recept

Penne s rajčaty a olivami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 37547

Ingredience

1 hrst Bazalka
5 polévková lžíce Olej olivový
5 polévková lžíce Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Rajčata
10 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
400 g Těstoviny Penne
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 007kJ
22% Sacharidy 78 g
16% Tuky 12 g
11% Sodík 214 mg
27% Bílkoviny 15 g

Penne s rajčaty a olivami postup přípravy receptu:

1

Omyjeme rajčata, naříznuté křížem přilijeme horkou vodou, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme semena. Těstoviny uvaříme na skus v osolené vodě. Oloupeme si česnek a jemně nasekáme.

2

Na rozpáleném oleji ve větší pánvi krátce podusíme česnek. Přidáme k němu rajčata a okapané těstoviny. Několikrát v horkém oleji obrátíme a pánev odstavíme z hořáku.

3

Směs ochutíme pepřem a bazalkou. Přidáme olivy a vše dobře promícháme. Těstoviny rozdělíme na talíře nebo misky. Posypeme nastrouhaným parmezánem a hned podáváme.

Poznámka

V přírodním stavu nejsou olivy pro svou hořkou chuť moc poživatelné. Tudíž se předtím, než přijdou do obchodu, máčejí ve vodě, aby ztratily hořkost, a poté se naloží nebo marinují.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept