Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37550
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
700 g Filé z mečouna
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
30 g Strouhanka
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 131kJ
2% Sacharidy 8 g
13% Tuky 9 g
36% Sodík 714 mg
67% Bílkoviny 38 g

Smažený mečoun postup přípravy receptu:

1

Mouku dáme do hlubokého talíře, osolíme ji a opepříme. Do druhého talíře vlijeme rozšlehané vejce, do třetího talíře vsypeme strouhanku.

2

Filety obalíme v trojobalu. Na velké pánvi rozehřejeme olej, do něj vložíme obalené porce ryby a zprudka je 2-3 minuty z každé strany smažíme, až jsou křupavé, dozlatova osmažené a uvnitř šťavnaté. Nevejdou-li se všechny porce najednou, smažíme je nadvakrát.

3

Filety dáme krátce okapat na papírových ubrouscích. Rybu servírujeme, zdobíme řezy citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept