Jednoduchý recept

Kuřecí závitky s maďarskou klobásou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 37552
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kostka Bujón slepičí
1 ks Cibule
150 g Hořčice francouzská
100 g Klobása Dunajská
400 g Kuřecí prsa
100 g Mouka pšeničná hladká
1 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Pórek
1 špetka Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 115kJ
9% Sacharidy 31 g
146% Tuky 109 g
39% Sodík 783 mg
59% Bílkoviny 33 g

Kuřecí závitky s maďarskou klobásou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso opláchneme, necháme okapat. Potom maso rozdělíme na plátky, které lehce naklepeme. Maso osolíme, potřeme hořčicí a opepříme.

2

Na plátky rozložíme kolečka klobásy a vytvoříme závitek. Otvory závitku uzavřeme párátky nebo malými jehlami na špízy. Obalíme je v hladké mouce a osmažíme na rozpáleném oleji. Při smažení závitky otáčíme. Po osmažení maso vyndáme ven z pánve.

3

Jako další ve výpeku osmahneme cibuli pokrájenou na malé kousky, nastrouhanou mrkev, posypeme paprikou a zalijeme bujónem rozvařeným ve vodě.

4

Maso vložíme zpět do pánve, podlijeme vše bílým vínem a pár minut vše podusíme. Jako poslední přidáme na kolečka pokrájený pórek.

Poznámka

Doporučenou přílohou jsou opečené brambory, bramborová kaše nebo rýže. Šťávu můžeme dle potřeby zahustit trochou vody smíchanou se lžící solamylu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept