Kuřecí závitky s maďarskou klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí závitky s maďarskou klobásou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37552 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kostka | Bujón slepičí |
1 ks | Cibule |
150 g | Hořčice francouzská |
100 g | Klobása Dunajská |
400 g | Kuřecí prsa |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 64,3mg |
Draslík | 509,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice francouzská, Klobása Dunajská, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí závitky s maďarskou klobásou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso opláchneme, necháme okapat. Potom maso rozdělíme na plátky, které lehce naklepeme. Maso osolíme, potřeme hořčicí a opepříme. |
2 | Na plátky rozložíme kolečka klobásy a vytvoříme závitek. Otvory závitku uzavřeme párátky nebo malými jehlami na špízy. Obalíme je v hladké mouce a osmažíme na rozpáleném oleji. Při smažení závitky otáčíme. Po osmažení maso vyndáme ven z pánve. |
3 | Jako další ve výpeku osmahneme cibuli pokrájenou na malé kousky, nastrouhanou mrkev, posypeme paprikou a zalijeme bujónem rozvařeným ve vodě. |
4 | Maso vložíme zpět do pánve, podlijeme vše bílým vínem a pár minut vše podusíme. Jako poslední přidáme na kolečka pokrájený pórek. |
Poznámka
Doporučenou přílohou jsou opečené brambory, bramborová kaše nebo rýže. Šťávu můžeme dle potřeby zahustit trochou vody smíchanou se lžící solamylu.